İzmir Bilişim Günleri Zirvesi Teknolojiye Işık Tuttu

İnternet üzerinden iletişim teknolojilerinin ele alındığı İzmir Bilişim Günleri Zirvesi pek çok yenilik hakkında teknolojiye ışık tuttu.

İzmir Bilişim Günleri Zirvesi Teknolojiye Işık Tuttu

İnternet üzerinden iletişim teknolojilerinin ele alındığı İzmir Bilişim Günleri Zirvesi pek çok yenilik hakkında teknolojiye ışık tuttu.

İzmir Bilişim Günleri Zirvesi Teknolojiye Işık Tuttu
30 Mayıs 2016 - 23:10

 

Ege Üniversitesi Uluslararası Bilgisayar Enstitüsü ve MÜSİAD İzmir Şubesi Bilgi Teknolojileri Sektör Kurulu iş birliğinde Moderatörlüğünü Doç. Dr. Muhammed Cinsdikici'nin yaptığı “İnternet Üzerinden İletişim Teknolojileri” konulu İzmir Bilişim Günleri Zirvesi yapıldı. Ege Üniversitesi Uluslararası Bilgisayar Enstitüsü Konferans Salonu’nda düzenlenen programa MÜSİAD İzmir Şubesi Başkan Yardımcısı ve Kontrol Bilgi Sistemleri Genel Müdürü A. Kadir Uçar, Turkcell Teknoloji Yöneticisi Çağrı Genç, Empatiq İletişim Teknolojileri Genel Müdürü Aykut Sağlam, Microsoft İş Geliştirme Yöneticisi Onur Koç katıldı.

 

İzmir Bilişim Günleri Genekselleşiyor

 

Katılımcılara pek çok konuda bilgiler verildiğini belirten Uçar, tematik olarak internet üzerinden iletişim tekniklerinin konuşulduğu bir zirve olduğunu kaydetti. Bürokratlar, işadamları, akademisyenler ve üniversiteli öğrencilerinin katılım gösterdiği zirvenin tekrarını yapacaklarını belirten Uçar, bu yıl ilkini gerçekleştirdiklerini söyledi. Zirve ile hem eksikliklerini hem de ileride neler yapabileceklerini gördüklerini belirten Uçar, katılımcıların ve paydaşların sayısının artırıldığı bir zirvenin gerçekleşeceğini dile getirdi.

 

Dolandırılmaya Karşı Yeni Tahsilat Yöntemi

 

Kendi alanında katılımcılara kredi kartıyla yapılan dolandırıcılığa karşı geliştirilen yeni tahsilat sisteminin ayrıntıları hakkında bilgiler veren Uçar, “İnternet üzerinden iletişimde internet üzerinden yapılan kredi kartı ödemeleri ile ilgili güvenlikli tahsilat yöntemlerini anlattık. Vatandaşlarımızın karşılaştıkları dolandırıcılık gibi sorunlara karşı güvenli bir tahsilat yöntemi geliştirdik. İnternet üzerinde hiçbir data kaydı kredi kartı kaydı olmayan bir sistem geliştirdik” ifadelerini kullandı.

 

BİP’te Yenilikler Geliyor

 

BİP mobil uygulamasının avantajlarını anlatan Turkcell Teknoloji Yöneticisi Çağrı Genç: “Akıllı telefon kullanıcıları, internet tarayıcılarında giderek daha az zaman geçirirken, zamanlarının büyük kısmını mesajlaşma uygulamalarında geçiriyorlar. Buradan yola çıkarak BİP'e yeni özellikler ekledik. İnsanların arkadaşlarıyla mesajlaşıp onları sesli ve görüntülü arayabildiği BİP'te kurumlar ve servisler de var. Size en yakın ATM'yi bir banka servisine lokasyonunuzu göndererek öğrenebilir, uçuşunuzun check-in işlemini mesajlaşarak yapabilirsiniz. Yakın bir zamanda kurum/servislere BİP üzerinden sesli ya da görüntülü görüşmeyle erişmek de mümkün olacak" dedi.

Teknoloji Ürünler, İnsanın Anlık Duygusal Durumuna Göre Çözümler Sunacak

 

Microsoft İş Geliştirme Yöneticisi Onur Koç da gelecek internet teknolojilerinin bulut üzerine aktarılmış platformlar olacağını ifade ederek sözlerine başladı. Microsoft'un "500+" sloganı ile yeni birçok ürünü olduğunu belirten Koç, “Bu ürünlerin Ofis 365 entegrasyonu olacaktır. Yakın gelecekte, tüm teknolojilerin birbirleriyle etkileşeceğini ve hatta bu etkileşim sırasında ‘insan davranışlarının’ duygularıyla birlikte değerlendirilecektir. Böylece teknoloji ürünlerinin, insanın anlık duygusal durumuna göre öneriler/çözümler sunacaktır” dedi.

 

Empatiq İletişim Teknolojileri’nde Ücretsiz Eğitimler Sürüyor

 

Daha sonra söz alan Empatiq İletişim Teknolojileri Genel Müdürü Aykut Sağlam sunumunda, görüntülü ve sesli konuşmaların internet altyapısı üzerinden nasıl yapılandırıldığı konusunda önemli ve kritik bilgiler aktardı. Ücretsiz olarak Açık Kaynak kodlu yazılımlar aracılığı ile isteyen herkesin bu konuyla ilgili kendi kişisel sistemlerini oluşturabileceğinden bahseden Sağlam, güvenlik/bilgi hırsızlığı/siber suçlar ile ilgili bölümleri ile ilgili çarpıcı bilgiler aktardı. Bununla birlikte, şirket olarak VOIP ve Internet üzerinden iletişim teknolojileri konusunda ücretsiz uygulama tabanlı eğitimler verdiklerini söyleyen Sağlam, amaçlarının, bilinçli toplum bireyleri yetiştirmek olduğunu vurguladı.

 

Ege Üniversitesi Uluslararası Bilgisayar Enstitüsü ve MÜSİAD İzmir Şubesi Bilgi Teknolojileri Sektör Kurulu iş birliğinde düzenlenen ve birçok özel sektör ve resmi kurum kuruluş yönetici ve çalışanları ile bilişim alanının akademisyen ve öğrencileri iştirak ettiği zirvenin sonunda , Sektör Kurulları ve İş Geliştirme Komisyonu Başkanı Sedat Bay ve Bilgi Teknolojileri Sektör Kurulu Başkanı A.Kadir Uçar panelistlere katılımlarından dolayı teşekkür ederek orman sertifikasını takdim etti.

YORUMLAR

  • 0 Yorum