Şehit Uzman Çavuş Ali Akdoğan İlkokulu projeleri ile Fark yaratıyor

Yıllardır yaptığı Erasmus+ projeleriyle ilçemizde farklılık yaratan Şehit Uzman Çavuş Ali AKDOĞAN İlkokulu, devam eden projesi Classroom In Nature ( Doğada Sınıf) kapsamında okulu ve ilimizi ziyaret eden Sloven ve Bulgar öğretmen ve öğrencileri ağırladı.

Şehit Uzman Çavuş Ali Akdoğan İlkokulu projeleri ile Fark yaratıyor

Yıllardır yaptığı Erasmus+ projeleriyle ilçemizde farklılık yaratan Şehit Uzman Çavuş Ali AKDOĞAN İlkokulu, devam eden projesi Classroom In Nature ( Doğada Sınıf) kapsamında okulu ve ilimizi ziyaret eden Sloven ve Bulgar öğretmen ve öğrencileri ağırladı.

Şehit Uzman Çavuş Ali Akdoğan İlkokulu projeleri ile Fark yaratıyor
13 Aralık 2023 - 11:07



Okul müdürü Hüseyin KANDEMİR konuyla ilgili yaptığı açıklamada şu ifadelere yer verdi. “Okulumuzda bu Ağustos ayında göreve başladım. Bu proje geçen yıl başlamış bir proje. Benden önceki okul müdürü sayın Öztürk SARIDEDE’ye proje kapsamında yapmış oldukları için çok teşekkür ediyorum. Projenin amacı çocukları kapalı sınıf ortamından kurtarıp doğada yaparak, yaşayarak öğrenmelerini ve öğrenirken de zevk almalarını sağlamak. Biz şehrin tam ortasında bir okul olduğumuz için okul bahçesine kameriye şeklinde açık bir sınıf yapılması planlanmış ve bu, yaz tatilinde gerçekleştirilmiş.

 
Okulların açılmasıyla birlikte bu alanın sınıf olarak kullanılabilmesi amacıyla içini sıra ve masalarla donattık. Öğretmenlerimiz güzel havalarda burada ders işliyorlar. Çocuklar açık havada ders işlemekten çok mutlu. Ayrıca teneffüslerde çocuklarımız burada kitap okuyor, ders çalışıyor ve hatta yemeğini yiyor.
 
Projenin diğer çıktıları duyu bahçesi ve duyu yolu yapılması idi. Bu bahçe, 5 duyuya hitap eden çeşitli bitkilerin bulunduğu bir bahçe türü. Duyu yolu, görme engelli bireyin çıplak ayakla yürüdüğünde nasıl bir zemin üzerinde yürüdüğünü anlaması fikrine dayanıyor.
 İlkbaharda domates, biber, patlıcan, acur gibi sebzeler dikmişler ve bunu öğrencileri işin içine katarak yapmışlar.
   
 
 
Duyu bahçesi oluşturulma aşamasında da velilerimizin de katkılarıyla edindiğimiz paletleri çocuklarla birlikte boyadık. Öğretmenlerimiz onları kesip biçerek bahçe çitlerimizi yaptılar.
  


 
Öğretmen ve öğrencilerimizin getirdiği, farklı duyulara seslenen çiçekler öğretmen arkadaşlarımızın yardımıyla çocuklar tarafından dikildi. Anasınıfı öğrencileri ve öğretmenlerimiz de bu sürece katkı verdiler.
                                     
 
Çocuklarımız bahçede ses çıkarabilecek çeşitli rüzgar çanları ve böcek evleri yapıp boyadılar.
 

 
Yine İlçe MEM’in okullara hediye ettiği servi fidanlarını çocuklarla birlikte diktik.
          
 
Duyu yolunun yapımına da başladık. İlçemiz belediyesinden edindiğimiz çeşitli süs bitkilerini bu yolun ve açık sınıfımızın çevresine ekerek sınıfımızın etrafını doğal ortam haline getirmeye çalışacağız.
        
Bu yaptıklarımız ortaklarımızın okulumuzu ziyaretinden önce gerçekleştirmemiz gereken görevlerdi ve proje koordinatörü sayın Maja BERGANT’tan  edindiğmiz izlenimler bu konuda başarılı olduğumuzu ortaya koyuyor.Ortaklarımız üçer öğretmen ve öğrenci olacak şekilde geldiler Öğrencileri sayın velilerimiz evlerinde ağırladılar.
Misafirlerimizi Hoş Geldin şarkısı ve halk oyunları gösterileriyle karşıladık. Sonrasında okulumuzu gezdiler.
    
 
 
Yaptığımız bahçe, açık sınıf ve duyu yolunu çok beğendiler. Şimdiye kadar yapılmış işlerin sunuları yaptıktan sonra çocuklarla birlikte ıspanak ,havuç gibi kış sebzelerinin ekimini yaptık.
     
 
 
Bu dört günlük ev sahipliğimizde çocuklarımızın kaynaşabilmesi ve ilimiz ve kültürümüzün tanıtılması için pek çok etkinlik gerçekleştirdik. Çocuklarımız misafir arkadaşlarına bileklik örmeyi öğrettiler. Ulusal kültür ögelerimizden ebru sanatı çalışması yaptık.
    
 
 
İzmir’imizin ilk kurulduğu yer olan Symrna Ören Yeri’ni rehber eşliğinde gezdik. Burada çocuklarımız eğitim amaçlı kazı etkinliğinde de bulundular. Çocukların bunu gerçek bir kazı sanmaları en komik anlarımızdan biriydi.
       
Ortaklarımız şehrimizin tarihi ve turistik yerlerini de ziyaret ettiler. Kemeraltı, Konak, Alsancak, Bostanlı gibi yerleri öğretmen arkadaşlarımızla birlikte gezdiler, alışveriş yaptılar.
Misafirlerimizle birlikte eğlendik Çocuklarımızla yakan top, voleybol gibi oyunlar oynadılar. Ayrıca okulumuzda çok sayıda bulunan çeşitli akıl oyunlarını çok sevdiler. İlçemizin bu konudaki koordinatörü olarak nasıl oynanacaklarını öğrettim. Ayrıca öğretmenlerle sıkı tavla ve satranç maçları yaptık.
   
 
Son günümüzde misafirlerimize halk oyunlarımızdan örnekler gösterdik ve öğrettik. Misafirlerimiz bu konuda oldukça yetenekliydi.
    
 
 
 Sonrasında katılım sertifikalarını sunarak bu projenin İzmir ayağını sonlandırdık.
 
 
 
Bundan sonra 2024 yılında Bulgaristan ve Slovenya ziyaretlerimiz olacak.
Ancak projemiz halen bitmedi. Açık sınıfımızın ve bahçemizin geliştirilmesi gereken pek çok alanı mevcut. Bu konuda bizlere her anlamda yardım edebilecek gönüllülere kapımız açık.
Son olarak, bu projenin şimdiye kadarki aşamalarında özverili çalışmalar yapan Okul Proje Ekibimize ve diğer öğretmenlerimize, misafirlerimizin ağırlanmasında bizlere destek olan sayın velilerimize, Okul Aile Birliği yöneticilerimize ve okulumuzun yardımcı personeline ve tabi en önemle varlığımız sevgili çocuklarımıza çok teşekkür ediyorum.
 

YORUMLAR

  • 0 Yorum