Soyer İle 'Çözüm Belediyeciliği Dönemi Başladı
Murat TAŞLİÇAY

Murat TAŞLİÇAY

Soyer İle 'Çözüm Belediyeciliği Dönemi Başladı

11 Eylül 2019 - 19:19

İzmir kamuoyunun büyük beklentileri ile geldi göreve…
Malum, İzmir’in sorunları çok.
İzmir’e de sorunları bilen ve sorunları çözen biri lazım.

Tunç Soyer 31 mart seçimlerinde halkın yüzde 58,10’unun desteğini alarak belediye başkanlığı görevini devraldı. İlk görev gününde makam aracı olarak bisikletle belediyeye gelerek önemli bir mesaj verdi. (Halen makam aracı olarak bisiklet kullanıyor, yakın mesafedeki etkinliklere bisikletle gidiyor.) Belediye başkanlığının ilk aylarında temizlik seferberliği başllattı ve bizzat kendisi de Kadifekale’de temizlik çalışmalarına katıldı.

Belediye başkan adaylığı döneminde açıkladığı en önemli projelerin başında gelen ulaşım ile ilgili çok önemli adımlar attı.

Metro, tramvay ve vapurda baykuş dönemi başladı. İzmir 24 saat ‘Yaşayan Şehir’ haline geldi. Halkapınar-Karabağlar-Gaziemir metro projesi ile Esbaş-İzmir fuar tramvay hattı için projelendirme çalışmaları başladı. Altınyol’da genişleme çalışmaları başladı. Kentte hem araç hem de yaya trafiğinin en yoğun noktalarda (Alsancak, Basmane, Kaşıyaka vapur iskelesi önü) araç trafiği yer altına alınarak üst kısım meydan olarak halkın kullanımına açılıyor. Kentle ilgili hayata geçirilecek daha birçok ulaşım projesi de önümüzdeki süreçte hayata geçirilecek.

Tunç Soyer’in en takdir ettiğim tarafı sorunlara yaklaşım tarzı.

Bu konuda 2 açıklamasına şahit oldum ve ‘işte kentin sorunlarını kökten çözecek başkan’ diye düşündüm. İlk olarak seçim öncesinde ulaşım ile ilgili yaptığı konuşma. Başkan konuşmasında kentteki ulaşım sorununu çözmek için ilk önce kentin trafik haritasını çıkaracaklarını söyledi. Kentte ne kadar araç var, hangi yoldan günde kaç araç geçiyor, trafikte en çok tıkanan noktalar neresi?

Bunlar bilinirse sorunu çözmek çok kolay demişti seçim öncesinde. Gerçekten de çok akılcı bir tespit. İkincisi ise geçtiğimiz haftalarda İzmir körfez temizliği konusunda yaptığı açıklama!

Tunç Soyer, diğer belediye başkanlarının, muhalefetin, akademisyenlerin aksine körfezi temizlemeyi düşünmüyor. Temizlemeyi düşünmüyor derken İzmir’i kirli bir körfeze mahkum edecek de değil yani…

Çok güzel bir çözüm sundu.

Doğa kendi kendini temizler, biz yeter ki kirletmeyelim dedi.

Eğer körfezin kirlenmesini engellersek birkaç yıl içerisinde körfez zaten kendi kendini temizler.

Bu yüzden körfez temizliğine değil körfezin kirletilmemesi için bir çalışma başlattı.

Körfezi temizlediğinizde yeniden kirlenir, ama körfezin kirlenmesini engeller ve arıtma sistemini yaygınlaştırırsanız körfez hep temiz kalır.

Sorunların çözümü gayet basit. Sorunların nedenini yok etmek. Tunç Soyer bu konuda çok bilinçli. İnanıyorum ki 5 yıllık belediye başkanlığından sonra İzmir artık sorunlarıyla değil, çözüm yollarıyla anılan bir kent olacaktır.

YORUMLAR

  • 0 Yorum